Kerststal

Persartikel - Kerst 2023

Kerststal in Onkerzele viert jubileum

 

Ook deze kerstperiode fleurde de oud-leiding van KSA Geraardsbergen het plein voor de kerk van Onkerzele weer op met hun mooie, houten kerststal. Een speciale editie, want het is al voor het dertigste jaar op rij dat ze deze klus klaren.

“Door elk jaar opnieuw deze kerststal te plaatsen, willen we met de KSA onze verbondenheid met Onkerzele tonen”, zegt oud-leider Benoit Van Trimpont. “We hebben hier al jarenlang onze lokalen en onze jeugdbeweging voelt zich in dit dorp dan ook thuis. Onder meer dankzij een uitstekende band met de kerkraad.”

De mooie kerststal werd de laatste jaren verrijkt met extra beelden en er is zelfs kerstmuziek te horen. Voor de oud-hernieuwers is de opbouw intussen een routineklus geworden. Iedereen heeft zijn vaste taak. En na het opstellen kikkeren de bouwers steevast op met een lekkere tas soep die de kerkraad voorziet.

Het is dit jaar exact 800 jaar geleden dat in Assisi de eerste levende kerststal werd ingericht. “Hoewel er in het verleden al eens schapen uit de pastorijtuin een plaats kregen rond de kerststal, reiken onze plannen voorlopig niet zover”, lacht kerkraadvoorzitter Daniel De Ron. “We zijn blij met de mooie kerststal die de KSA’ers elk jaar voor alle Onkerzelenaren op poten zetten.”